Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεμινάριο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «TΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ»
Τετάρτη 19 Φεβρουάριος 2020, 17:00 - 20:00
Επισκέψεις : 238
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου «Φάρος» σε συνεργασία με την  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Σχολικών Δραστηριοτήτων, και συγκεκριμένα την κ. Πέλλα Παππά, στα πλαίσια των παρεμβάσεων και του σχεδιασμού για την σχολική κοινότητα για το Σχολικό έτος 2019-2020, (Εκπαιδευτικοί Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων), ξεκινάει την υλοποίηση ενός πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Το σχολείο που ονειρεύομαι», βασισμένο στο Συστημικό Συνθετικό Μοντέλο της Καταξιωτικής Διερεύνησης

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος πραγματοποιείται αρχικά το τριήμερο εισαγωγικό σεμινάριο στο Συστημικό Συνθετικό Μοντέλο της Καταξιωτικής Διερεύνησης. Στόχος του είναι η ενίσχυση του παιδαγωγικού ρόλου, η ψυχική ενδυνάμωση, η διαχείριση των δυσκολιών, μέσα από την προσέγγιση της διεργασίας της ομάδας, την διερεύνηση των εσωτερικών αποθεμάτων, την ανάπτυξη και το σχεδιασμό εναλλακτικών πρακτικών, τις διαδικασίες επανανοηματοδότησης και την σύνδεση με τον πολυφωνικό και διαλογικό εαυτό.

3η μέρα σεμιναρίου - Κλείσιμο τριημέρου

Χώρος: Γραφεία του Κέντρου Πρόληψης

© 2018 All Rights Reserved. Designed By