Μήνυμα Προέδρου

Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ. ΦΑΡΟΣ

 

Θα θέλαμε να μιλάμε με χαρά και υπερηφάνεια για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει ο Φάρος στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους, για τα σεμινάρια, τις ομάδες, τις εκδηλώσεις, για την επαγγελματική επάρκεια , το υψηλό επιστημονικό επίπεδο και την αφοσίωση των στελεχών στην υπόθεση της πρόληψης.

Θα θέλαμε να μιλάμε για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για τη δημιουργία του κέντρου πρόληψης και το στήριξαν στα πρώτα του βήματα, για την εξαιρετική ανταπόκριση της κοινωνίας και των φορέων της, για τα μελλοντικά σχέδια.

Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να μιλάμε για την υποχρηματοδότηση των κέντρων πρόληψης, για την άρνηση της πολιτείας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να εκφράσουμε την αγωνία μας για το αύριο των κέντρων πρόληψης, να επισημάνουμε τον κίνδυνο να κλείσει ο Φάρος τους επόμενους μήνες, να καλέσουμε όλους τους πολίτες, τους συλλογικούς φορείς, τις αρχές του τόπου να απαιτήσουν με κάθε τρόπο τη θεσμική κατοχύρωση και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των κέντρων πρόληψης.

 

Νικόλαος Κακλαμάνης
Πρόεδρος του Δ.Σ.Μήνυμα Τέως Προέδρου Δ.Σ. ΦΑΡΟΣ


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,


Το Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας Ν. Σάμου «Φάρος», με τη συνεργασία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ, κλείνει πλέον τρία χρόνια ενεργούς παρουσίας στην κοινωνία της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, στα τρία δηλαδή νησιά που αποτελούν το νομό μας.

Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, ο «Φάρος» επεδίωξε να δουλέψει μέσα στην κοινότητα, να συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς αλλά και με κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας ξεχωριστά προκειμένου να εργαστούμε όλοι μαζί για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά και γενικότερα την προαγωγή της ψυχικής και κοινωνικής υγείας στον τόπο μας.


Κάνοντας ένα ακόμα βήμα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του Κέντρου μας. Ελπίζουμε ότι αυτή η σελίδα θα αποτελέσει ένα ακόμα μέσο επικοινωνίας, δικτύωσης και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών μεταξύ των ανθρώπων που ενεργοποιούνται στον ευαίσθητο τομέα της πρόληψης.


Ευελπιστούμε, τέλος, η σελίδα μας να φανεί ενδιαφέρουσα και χρήσιμη σε κάθε επισκέπτη της, ο οποίος, περιπλανώμενος μέσα στο «παγκόσμιο χωριό», φτάνει, μέσω αυτής της σελίδας, στον ακριτικό νομό μας και μοιράζεται την πεποίθησή μας ότι η πρόληψη μας αφορά όλους.


Με εκτίμηση

Γιώργος Καλογραίας
Πρόεδρος του Δ.Σ.Μήνυμα Προέδρου O.ΚΑ.ΝΑ.

 

Η δημιουργία της ιστοσελίδας του Κέντρου Πρόληψης & Αγωγής Υγείας Ν. Σάμου, «ΦΑΡΟΣ» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την διάχυση των μηνυμάτων της πρόληψης κατά των ναρκωτικών στο νεανικό πληθυσμό. Είναι επίσης μια ακόμη απόδειξη της δημιουργικής πορείας του Κέντρου και της εξελικτικής διάθεσης των στελεχών του.


Η ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης ΦΑΡΟΣ παρουσιάζει με απλό συνοπτικό και κατανοητό τρόπο στο ευρύ κοινό το πολύμορφο έργο της πρόληψης. Είμαι σίγουρη ότι η προσπάθεια αυτή θα εκτιμηθεί δεόντως και θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών της ιστοσελίδας αλλά και ταυτόχρονα άξιους μιμητές.


Συγχαίρω αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία και εύχομαι το παράδειγμά της να επεκταθεί σύντομα σε όλο το δίκτυο των Κέντρων Πρόληψης.

Άννα Κοκκέβη

Αναπλ. Καθηγήτρια Π.Α.
Πρόεδρος ΟΚΑΝΑ

webmail